Etiketler
- ANNE (1)
- Anne ve Bebek Beslenmesi (4)
- Annelik (5)
- Bebek (6)
- Bebek Ultrason Değerleri (2)
- bebekannesaglik (13)
- Gebelik (7)
- Hafta Hafta Gebelik Takibi (3)
- Kaç Haftalık Hamilesin (1)
2 Nisan 2016 Cumartesi
HAMİLELİKTE NEDEN TETANOS AŞISI YAPTIRIYORUZ?
Bebeklerin günümüzde ölüüne sebep olan tetanos hastalığını engellemek için süreçte tetanos aşısı yapılmalıdır.Hayatında tetanos aşısı yaptırmayan veya yaptırdığı aşının üstünden 9-10 yıl geçmiş kişiler hamilelik sürecinde ASM lerde bu aşıyı zorunlu olmasada yaptırabilirler.
Tetanos uun içinde ki antikorlar anneden bebeğe geçmektedir ve bebeği de korumaktadır.Doğum sürecinde meydane gelebilecek ve doğum esnasında bebekle annenin iletişimi kesilirken kullanılan aletler kirli paslı ve steril olmayabilir.Bu durumda bebekte tetanos hastalığı gelişir.Bunu engellemek için tetanos aşısı yapılmaktadır.
HAMİLELER NASIL GİYİNMELİ?
Bu dönemde dikkat edilmesi gereken noktalardan biride giyim dir.Anne adaylarının kıyafet seçiminde şu noktalara dikket etmesi gerekir:
1.Bel ve göbek etrafına baskı yapacak ,sıkıştıracak kemerlerden ve elbislerden kaçınmalıdır.
1.Bel ve göbek etrafına baskı yapacak ,sıkıştıracak kemerlerden ve elbislerden kaçınmalıdır.
BEBEĞİN CİNSİYETİ NE ZAMAN BELLİ OLUR?
Ultrason ile yapılan incelemede bebeğin cinsiyetinin erken 12.haftadan itibaren öğrenilmeye başlansada genellikle bu zamanda yapılan tespitler yanıltıcı olabilir.Cinsiyetin net olarak 15.-16 .hafta itibari ile öğrenilmektedir.19.ve 20. hafta sonunda da kesinlik kazanır bebeğin cinsiyeti.Erken dönemde yapılan cinsiyet tespitleri 1-2 hafta sonra değişmektedir.Onun için dikkat etmek gerekir.
1 Nisan 2016 Cuma
GEBELİK BOYUNCA YAPILMASI GEREKEN TEST VE TARAMALAR
GEBELİKDE YAPILMASI GEREKEN TESTLER
*İlk kontrolde ultrason ile embriyo rahim içinde görüldükten sonra anne ve baba adayı kan gruplarına bakılmalı ve kan uyuşmazlığı var ise bu durum gebeliğin başında bilinmelidir
*Tam kan sayımı ile anne kan tablosuna bakılıp, anne adayında anemi (kansızlık) aranmalıdır.
*Tam idrar tahlili ile idrarda şeker (şeker hastalarında), protein (böbrek hastalıklarında), beyaz küre (idrar yolu enfeksiyonlarında), kırmızı küre (idrar yollarında kum veya taş mevcudiyetinde) varlığına bakılmalıdır.
*Bebeğin gelişiminde olumsuz etkisi olan annenin şeker hastalığı açlık kan şekeri testi ile araştırılmalıdır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)